Blogi

Uusi skanneri, Noritsu LS-1100

Julkaistu 21/11/2022 tekijä: Mikko Kankainen
Comments Off
Uusi palvelu teille. Toinen vaihtoehtoinen skanneri. Ammattiskannerit mitä labbiksissa käytetään on Fuji ja Noritsu. Molemmissa omat vahvuudet, vaikkakin molemmat aivan huikeita. Halusin hankkia Fujin rinnalle Noritsun.

Tulen tekemään vielä omia vertailuja ja laittamaan kuvia näytille. Sitä ennen TÄÄLTÄ VOIT lukea erään labbiksen tarinaa ja vertailua.

Fuji skanneri on ollut se mikä minulla ollut "alusta" 11/2022 saakka, tämä oletuksena. Ihonsävyt, ihmisistä otetut kuvat, auringonlaskut yms omasta mielestä Fuji on ykkönen.

Noritsun etuna 16bit TIFF ja hieman isompi resoluutio (6000x4000). Mutta reso ei kerro koko totuutta. Noritsussa myös ICE pölynpoisto, mutta käytännössä Fujin skannauksissa ei pölyjä ole koska skannaan filmit heti kehityksen jälkeen. Jos haluat editoida tiffejä, tehdä korjauksia ja värimäärityksiä niin suosittelen Noritsua, 150mb 16bit tiff antaa työstövaraa.

Monen mielestä mustavalkoinen Noritsulla parempi, varjoissa enemmän työstövaraa.

Verkkokaupasta voit valita kumpaa skanneria käytät. Jos harkitset asiaa tai kenties haluaisit kokeilla siirtää filmikehitykset minulle, lähetä vaikka kuuden ruudun nega ja pyydät malliskannaukset tai tule piipahtamaan jos olet hoodeilla.
Comments Off